Keltisch huwelijk

September 20, 2018

 

In de Jan las ik deze zomer over het huwelijk van één van de redactrices. Zij en haar man hadden gekozen voor een Keltische ceremonie. Het is een prachtig symbolisch ritueel, waarbij twee mensen letterlijk aan elkaar verbonden worden door linten om de polsen, het zogenaamde handfasting. 


De echte oorsprong van handfasting is niet bekend, maar de typische moderne handfasting ceremonie is afgeleid van de Keltische traditie, van vóór het christendom. De stellen in het Keltische Engeland hadden vaak geen geld om dure gouden ringen te kopen, dus in plaats daarvan gebruikten ze handfasting als hun huwelijksceremonie. 

Koppels beloofden liefde aan elkaar door hun polsen te verbinden met stroken stof uit oude kledingstukken of touw, om zo hun eenheid te symboliseren.  Om middernacht werden ze naar de slaapkamer  geëscorteerd om hun verbintenis te voltooien.  In de Schotse Keltische traditie werd de verbintenis voor één jaar en een dag aangegaan, en als ze daarna nog steeds bij elkaar wilden blijven, werd het handfasting formeel erkend als hun huwelijksceremonie.

Wij bieden stellen deze symbolische ceremonie aan als een persoonlijk en bijzonder ritueel om elkaar in liefde te verbinden. Wil je meer hierover weten, neem dan contact op met ons door een bericht te sturen naar contact@deceremonie.nl

 

Photos by Glenda Procter and Ben Birchall/PA Wire
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

October 18, 2019

October 18, 2019

September 20, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square